Over Lucienne & Patrick

Lucienne Saesen

Wat Lucienne Saesen elke dag opnieuw gedreven en enthousiast maakt? Haar expertise en kennis delen met collega-ondernemers om zo hun business te versterken. Dankzij haar jarenlange ervaring bij internationale bedrijven, is ze de ideale gids om ambitieuze zaakvoerders en hun teams te begeleiden naar structurele, transparante en duurzame verbeteringen in hun bedrijf. Zij is de drijvende kracht achter de diensten AAmelio Check-up, AAmelio Optima, Lees meer.

Haar motto? Jezelf en je omgeving uitdagende doelen blijven stellen. Zo bouwde ze een rijk gevulde carrière uit als vertegenwoordiger, inkoopmanager, project/businessmanager en freelance interim-manager voor bedrijven van Nederlandse, Japanse, Amerikaanse, Zweedse en Belgische oorsprong. De producten en diensten die ze leerde kennen in deze carrière? Bloem voor bakkers, materialen voor sanitair en centrale verwarming, metalen persdelen, elektrische bekabeling en dashboarden voor auto’s, printplaten voor machines, facilitaire diensten en niet-productiegebonden goederen en diensten.

Haar belangrijkste leerschool?

De auto-industrie, waar kleine veranderingen een grote impact kunnen hebben, zowel in negatieve als positieve zin. Voortdurend verbeteren, verspilling stoppen, kwaliteit waarborgen, lage kosten en korte termijnen onderhandelen … dat werd de expertise van Lucienne.

Levenslang leren

Levenslang leren vindt ze een absolute must en daarom combineerde ze haar loopbaan met een MBA-studie. Die verscherpte verder haar vermogen om zich een totaalbeeld te vormen van een situatie of bedrijf. Haar thesis over de pijnpunten in Vlaamse kmo’s lag aan de basis van AAmelio.

Meer met minder

Vandaag ondersteunt en begeleidt ze – samen met haar partner Patrick – kmo’s en zelfstandigen die niet de kennis, ervaring of tijd hebben om aan hun pijnpunten te werken. Succes is voor Lucienne het resultaat van actie ondernemen, meten, analyseren, bijsturen, soms herbeginnen, motiveren, enthousiasmeren, doorzetten en vooral … doen! Ze gaat dan ook resoluut voor kmo’s/mkb’s en zelfstandigen die met minder middelen betere resultaten willen boeken.

Lees meer op Anderen over AAmelio

Patrick Bruynen

patrick1Patrick Bruynen vormt samen met Lucienne de professionele tandem die efficiënte bruggen bouwt tussen de kernactiviteit en de ondersteunende taken bij kmo’s en zelfstandigen. Hij is de drijvende kracht achter de dienst AAmelio Calculator.
Als pas afgestudeerde boekhouder-informaticus ging Patrick aan de slag bij een lokale houthandel. Een mooie leerschool die hem de kans gaf om kennis te maken met ondernemers, om expertise op te bouwen van materialen en de verwerking ervan en om zijn vaardigheden als calculator te perfectioneren. Toen de houthandel de stap naar nieuwbouw- en renovatieprojecten zette, profileerde hij zich binnen zijn expertise: calculator voor aanbestedingen.

 

AamelioZijn dagelijkse contacten met ondernemers gaven hem inzicht in hun specifieke noden en problematiek. Hij ontdekte dat veel aannemers ondersteuning nodig hebben bij een van hun belangrijkste taken: calculatie. Dus ging hij als freelance calculator aan de slag. Zijn achtergrond als boekhouder vormt een solide basis om ondernemers in de bouwsector ook op andere vlakken te ondersteunen, zoals bij prijsonderhandelingen, bestellingen, calculatiemethodes en processen en het optimaal gebruik van bestaande programma’s. Zo staat Patrick ondernemers bij in hun race tegen de aanbestedingsklok, zorgt hij voor omzetverhoging en maakt hij het ondernemerschap voor hen een stuk aangenamer.

Wat houdt Lucienne en Patrick energiek?

De natuur! Zon, zee, bergen, weidse uitzichten en frisse lucht. Van wandelen en joggen krijgen ze allebei energie. Fietsen doen ze ook, in stijl met een Koga Miyata twintraveller. Samen genieten ze van de cadans op hun tandem tijdens leuke tochten door de natuur. Een prachtige samenwerking!

Ook van koffie genieten ze samen. Liefst echte espresso volgens de oude Italiaanse methode gezet: heet en sterk. Koffie betekent een moment van ontspanning. Ideaal om de zinnen weer aan te scherpen … en samen de beste ondersteuning te bieden voor uw business!

Print Friendly, PDF & Email
xplicitOver Lucienne & Patrick