← Terug naar nieuwsoverzicht

Bouwen of verbouwen om efficiënter te werken? Breng potentiële valkuilen in kaart!

AamelioIn mijn vorige twee blogs (‘De werking van uw bedrijf optimaliseren’ en ‘Eerste hulp bij groei: de voorbereiding van uw uitbreidingsplannen’) kon u lezen hoe belangrijk de goede definitie en kostenanalyse van uw bouwproject zijn voor een vlotte realisatie. Nu u weet wat u wilt en hoeveel u dat ongeveer zal kosten, bent u bijna klaar om uw betonmolen op te starten en uw stenen te laten aanrukken. Bijna? Ja. Want iets ‘ongeveer’ weten, is niet genoeg.

 

Check, check en dubbelcheck

Voor u effectief van start gaat, beschrijft u in detail wat uw precieze eisen zijn op het vlak van indeling, (flexibel) gebruik, afwerking, comfort … Vervolgens gaat u gedetailleerde offertes aanvragen bij verschillende partijen (aannemers en installateurs). Vergelijk ze grondig op alle mogelijke niveaus voor u de knoop doorhakt. Tot slot maakt u het totale kostenplaatje en vergeet u niet op te zoeken voor welke subsidies u in aanmerking komt.

Werk uw ontwerp en plan in detail uit

U weet ondertussen wat er allemaal kan, mag en moet. Laatste stap? Uw ontwerp en plan finetunen, uw partners selecteren en taken en verantwoordelijkheden toewijzen. Concreet gaat u:

  • uw ontwerp definitief maken en de volledigheid van uw plan checken;
  • bepalen welk type contract u met welke partij afsluit;
  • uw aannemers en installateurs selecteren en controleren wie verantwoordelijk is voor wat;
  • het definitieve ontwerp vastleggen en de offertes op elkaar afstemmen;
  • de contracten controleren op hun volledigheid en juistheid en ze ondertekenen.

Bent u nu klaar voor de start? Ja, laat de betonmolen maar draaien! Maar … wie gaat dat allemaal organiseren en opvolgen? Daarover geef ik u tips in de volgende blog.

Hebt u vragen over de realisatie van bouwprojecten of efficiënter werken? Neem dan vrijblijvend contact met mij op.

Print Friendly, PDF & Email
aamelioBouwen of verbouwen om efficiënter te werken? Breng potentiële valkuilen in kaart!