← Terug naar nieuwsoverzicht

De ideale hulp voor kmo’s? Externe expertise!

LucienneEen kmo runnen? Daar komt heel wat bij kijken. Maar dat wist u al. Want u wordt dagelijks geconfronteerd met de uitdagingen die de leiding over een kmo met zich meebrengen.

Ondernemen is fantastisch, maar het betekent ook problemen oplossen, omgaan met tegenslagen en stress. Want uw dag telt ook maar 24 uur en er zijn zoveel dingen die u moet doen: materialen kopen, operationele taken uitvoeren, personeel plannen, uw klanten helpen, naar afspraken gaan, alles organiseren en controleren … Uw kerntaken slorpen u volledig op.

Het resultaat? U hebt geen tijd om uw kmo eens vanaf een afstand te bekijken, om de knelpunten in uw processen te detecteren en op te lossen, of om initiatieven te nemen die uw werking optimaliseren. Daardoor laat u kansen liggen en haalt u niet het maximale uit uw bedrijf.

De oplossing? Externe hulp voor uw kmo.

Samen sterk

Wat u zelf doet, doet u helaas niet altijd beter. U bent ondernemer geworden omdat u een passie had die een antwoord kon bieden op een specifieke vraag van de markt. Kortom: u bent goed in wat u doet.

En anderen zijn goed in wat zij doen. Ik ontmoet nog te vaak ondernemers die moeite hebben om te delegeren. Het tempo dat ze aanhouden om alles gedaan te krijgen, is niet vol te houden.

Mijn advies? Doe een beroep op externe hulp voor uw kmo. Werk samen met specialisten in gebieden waarin u zelf minder sterk bent. Laat u professioneel bijstaan in uw procesveranderingen, bedrijfsoptimalisering en duurzame groei en maak uw werk en dat van uw medewerkers een heel stuk aangenamer en eenvoudiger.

Goede afspraken

Bent u overtuigd van de meerwaarde van externe hulp voor uw kmo? Dan is de volgende stap: de juiste hulp vinden. Spreek uw netwerk aan en nodig potentiële partners uit voor een gesprek. Vraag referenties, pols naar werkwijzen en maak duidelijke afspraken over inhoud, verloop en resultaten. Maar zorg er vooral voor dat het klikt en kies een partner die – samen met u – met de voeten in de ondernemingsmodder gaat staan en het werk effectief voor u doet.

Veel succes!

Wilt u meer weten over externe hulp voor kmo’s? Neem dan gerust contact met ons op.
Bent u klaar voor een frisse externe blik op uw bedrijfswerking? Vraag uw AAmelio Check-up aan.

Print Friendly, PDF & Email
aamelioDe ideale hulp voor kmo’s? Externe expertise!