← Terug naar nieuwsoverzicht

De werking van uw bedrijf optimaliseren met een gloednieuw bouwproject? Waak over uw budget!

AamelioIn mijn vorige blog ontdekte u het belang van de vraag quo vadis? Vandaag focussen we ons op de financiële kant van uw bouwproject.

Ik vergelijk de realisatie van een bouwproject graag met een vakantie boeken.
U hebt een budget en een aantal verwachtingen, en zoekt een bestemming die aan beide voorwaarden voldoet.

 

Het resultaat? U raakt nergens. De reden? Uw droomcombinatie blijkt onrealistisch. De opties: uw verwachtingen bijstellen of uw budget verhogen. En laat optie nummer één nu net de minst populaire zijn. Het gevolg is meestal dat u dieper in uw geldbuidel tast, waardoor uw vakantie nog voor u weg bent al een stukje minder leuk is. Herkenbaar? Weet dan dat het bij bouwprojecten die de werking van een bedrijf optimaliseren vaak dezelfde kant uitgaat. Het geheim van bouw- of uitbreidingsprojecten die financieel niet ontsporen? Een uitgebreide financiële haalbaarheidsstudie en een strikte budgetbewaking!

Financiële addertjes
De basis van een goed budgetbeheer is een correcte inschatting van uw budget. Vertrouw op de expertise van een calculator om de juiste totaalprijs van uw project te kennen. Zo’n calculatie-expert kent het klappen van de zweep en houdt rekening met alle aspecten die invloed hebben op uw budget. Hij kent de financiële addertjes en denkt bijvoorbeeld ook aan de toekomstige kosten voor onderhoud. Bovendien weet hij voor welke subsidies u eventueel in aanmerking komt. Kortom: hij zorgt ervoor dat u weet waaraan u begint en dus hoe u financiële fiasco’s vermijdt.

Budget is budget
Zijn de kosten voor uw bouwproject bekend? Dan is het tijd om rigoureus en nauwgezet over uw budget te waken. Wil dat zeggen dat u geen grenzen mag overschrijden? Helemaal niet. Maar weet dat wanneer u boven het maximumbudget voor een uitgavepost gaat, u dat ergens anders zult moeten recupereren. Probeer ook voorsprong te nemen op uw budget door meer financiële middelen te creëren. Hoe? Door goed te onderhandelen met uw leveranciers en partners en te ‘shoppen’ bij verschillende partijen.

De weg naar succes
Weet u waar u naartoe wilt, en hoeveel dat u zal kosten? Dan bent u klaar om de meest efficiënte weg naar uw eindbestemming uit te stippelen. Maar daarover leest u meer in de volgende blog.

Stort u niet blind in een bouwproject dat de werking van uw bedrijf moet optimaliseren. Kies voor de expertise in projectbegeleiding en calculatie van AAmelio. Neem vrijblijvend contact met mij op voor een kennismaking.

Print Friendly, PDF & Email
aamelioDe werking van uw bedrijf optimaliseren met een gloednieuw bouwproject? Waak over uw budget!