← Terug naar nieuwsoverzicht

Een facility planning tool: uw multifunctionele assistent

Een facility planning tool: uw multifunctionele assistent Een bedrijf zonder behoefte aan partners voor onderhoud? Het zou kunnen dat het bestaat, maar ik geloof er niet in. Want in een bedrijf is er altijd wel iets wat onderhoud nodig heeft. Denk maar aan machines, gebouwen, liften, kantoren, elektriciteit, verwarming en koeling, groenvoorziening en parkings. U hebt al die expertise en mankracht voor onderhoud niet zelf in huis, dus moet u samenwerken met externe partners.

Toch kruipt er nog veel tijd en energie in de planning, opvolging en coördinatie van uw onderhoudswerken. Tenminste … als u geen facility planning tool hebt. Want met die multifunctionele assistent hebt u op elk moment een helder zicht op alle uitgevoerde en geplande onderhouden in uw bedrijf. Ik kan zo’n tool dan ook aanbevelen voor elke onderneming.

Een facility planning tool: geen dure investering

Dat zal wel weer een hele duit kosten, hoor ik u denken. Dat kan … maar het hoeft niet. Het klopt dat er heel dure softwarepakketten op de markt zijn om aan facility-planning te doen. Mijn mening? Met Microsoft Excel en een pivot sheet komt u al een heel eind. Zo bouwt u uw facility planning tool gemakkelijk, organisch en in uw eigen tempo uit. Voert u alles netjes in uw Excel-file in? Dan is al uw informatie gecentraliseerd en voor alle bevoegde personen gemakkelijk beschikbaar.

Vijf-in-éénoplossing

Een facility planning tool heeft alleen maar voordelen. Het is een vijf-in-éénoplossing die een antwoord biedt op al uw onderhoudsuitdagingen.

  1. Het is een trackingtool waarmee u precies weet wie wanneer welk onderhoud moet komen uitvoeren.
  2. Het is een controletool waarin u meteen ziet of uw partners hebben gedaan wat ze moesten doen en of ze de nodige werkbonnen, attesten of keuringen hebben afgeleverd. Bovendien weet u onmiddellijk of er opvolgacties zoals herstellingen of aanpassingen nodig zijn.
  3. Het is een financiële tool waarin u in één oogopslag de totale kosten van uw onderhoud ziet. Uw extraatje? U hebt een helder beeld van prijsevoluties en ziet welke partners betrouwbaar zijn en welke niet. Koppel er de werkbonnen aan en factureren zonder te presteren wordt onmogelijk.
  4. Het is een audittool waaruit u in enkele muisklikken gegevens haalt voor een eventuele interne of externe audit.
  5. Het is een contractopvolgingstool waarin u duidelijk ziet of u nog een onderhoudscontract met een bepaalde partner hebt; hoeveel u voor een onderhoud moet betalen en wat daar tegenover staat; en wat de duur, inhoud en opzegtermijn zijn. U voorkomt dus stilzwijgende verlengingen.

Kortom: een facility planning tool is een must voor elke onderneming! Installeert u er een in uw bedrijf? Dan werkt u proactief, kostenefficiënt en doelgericht.

Wilt u de planningtool van AAmelio leren kennen? Mail dan naar lucienne@aamelio.be met de eenvoudige boodschap ‘Interesse in facility planning tool’. Zo kunt u vrijblijvend kennis maken met de tool die ik zelf ontwikkelde.

Hebt u hulp nodig om een specifieke facility planning tool te bouwen of te implementeren in uw bedrijf? Dan help ik u graag. Neem gerust contact met mij op om te ontdekken hoe ik u kan ondersteunen.

 

Print Friendly, PDF & Email
aamelioEen facility planning tool: uw multifunctionele assistent