← Terug naar nieuwsoverzicht

Een gelukkige calculator? Dat is uw verdienste!

In mijn laatste twee blogs kon u lezen dat een calculator een bedreigde soort is en dat zijn job tot de knelpuntberoepen behoort. U moet al een hoog Tom Cruise-gehalte hebben om een goede calculator te vinden, want dat is stilaan een mission impossible geworden …

De war on talent in de calculatiesector woedt heviger dan ooit. Bent u er toch in geslaagd om een calculator te vinden? Soigneer hem of haar dan! U kunt heel wat doen om ervoor te zorgen dat uw calculator gelukkig is in uw bedrijf en hij u dus trouw blijft. Zeven tips vanuit mijn ervaring als calculator voor de bouw:

  1. Toon realisme

Het Cevora-competentieprofiel voor een calculator bevat 39 vaardigheden. Verwacht niet dat uw calculator al die competenties heeft. Dat is onrealistisch. Als u daarvan uitgaat, creëert u verwachtingen waaraan uw calculator nooit kan voldoen. En dat leidt tot ontevredenheid aan beide kanten.

  1. Wees geduldig

Beseffen dat uw calculator niet over alle competenties beschikt, is een uitstekende start. En dat u hem of haar opleidingen laat volgen om de nodige kennis op te doen, is perfect. Maar dat betekent niet dat uw calculator in enkele maanden álle vaardigheden onder de knie zal hebben. Daar moet u zich van bewust zijn. Wilt u een gelukkige en dus trouwe calculator? Geef hem of haar dan de tijd om kennis op te bouwen.

  1. Zorg voor goed ‘materiaal’

Calculeren is een proces waarbij heel wat komt kijken. Daarom is het belangrijk dat u ervoor zorgt dat uw calculator met goed ‘materiaal’ kan werken. Investeer in een goede database en een kwaliteitsvolle calculatietool. Dat heeft een calculator nu eenmaal echt nodig om goed en efficiënt te kunnen werken.

  1. Creëer tijd voor de corebusiness

Een calculator is van veel markten thuis en kan u in veel aspecten van uw ondernemerschap ondersteunen. Maar dat is meteen ook een valkuil. Geef uw calculator voldoende tijd voor zijn corebusiness en zorg ervoor dat hij zich vooral op calculeren kan concentreren.

  1. Moedig initiatief aan

Geef uw calculator de kans om uw bedrijf te leren kennen en zich zo thuis te voelen. Creëer een omgeving waarin het oké is om fouten te maken, zolang die op lange termijn leiden tot betere prestaties. Moedig initiatief aan en luister naar de ideeën en suggesties die uw calculator aanreikt.

  1. Druk uw waardering uit

Levert uw calculator goed werk? Laat hem dat dan ook weten. Iedereen is gevoelig voor lovende woorden en appreciatie. Heeft uw calculator extra of buitengewone inspanningen geleverd? Vergeet die dan ook niet met een extraatje te belonen. Een tip die overigens niet alleen op deze job van toepassing is. 😉

  1. Heb aandacht voor de grens

Uw calculator is ook maar een mens en elke mens heeft een grens. Respecteer die grens en blijf geen werk op de hoop leggen. Bekijk ook de mogelijkheid van glijdende uren of regelmatig thuiswerken. Calculeren is een job waarvoor opperste concentratie vereist is. Hoe beter de werkomstandigheden zijn aangepast aan wat uw calculator nodig heeft, hoe beter zijn of haar prestaties.

Kort samengevat: de return van uw calculator is recht evenredig met de begeleiding die u hem of haar geeft. Of om het nog wat straffer uit te drukken: u bepaalt grotendeels zelf of uw calculator slaagt of faalt.

 

Hebt u nog geen calculator gevonden om gelukkig te houden? Maar bent u dringend op zoek naar een ervaren partner voor uw calculatie? Of wilt u uw calculator door een expert laten opleiden? Neem dan gerust contact met me op.

Print Friendly, PDF & Email
aamelioEen gelukkige calculator? Dat is uw verdienste!