← Terug naar nieuwsoverzicht

Een goede planning en branie, dé remedie tegen bouwverlofmanie!

U hoeft geen blik op de kalender te werpen om te weten dat het bouwverlof eraan zit te komen. Uw ontplofte inbox, volle voicemail en stressniveau vertellen u dat het moment weer bijna aangebroken is waarop de bouwsector jaarlijks collectief in slaapmodus gaat.

Kunt ge alstublieft nog …

Het lijkt wel of u elk jaar een extra inspanning moet leveren voor u van uw vakantie mag genieten. Want iedereen wil nog graag voor het bouwverlof uw aanbestedingsdossier of offerte ontvangen. En opdrachtgevers en projectleiders zouden het bijzonder appreciëren als u een werf nog voor de verlofhoogmis oplevert. Het aantal ‘Kunt ge alstublieft nog …’-vragen is nog nauwelijks te tellen.

Het resultaat is elk jaar opnieuw een ongekende drukte en heel veel stress bij u en uw medewerkers. Het goede nieuws? Met een goede planning en een portie gezonde branie begint u zonder bouwverlofmanie aan uw vakantie! Zeker als het gaat over tijdrovende aanbestedings- en offerteaanvragen.

Aanbestedingsaanvragen evalueren en slim plannen

Ontvangt u in de weken voor het bouwverlof nog een vraag om deel te nemen aan een openbare aanbesteding? Dan doet u er goed aan om die even kritisch te benaderen en u af te vragen of meedoen wel zinvol is. Want u kunt wel goed plannen en hard werken, maar dat is nog geen garantie dat u uw aanbesteding tijdig klaarkrijgt. U bent namelijk ook afhankelijk van factoren waar u weinig invloed op hebt.

Ons advies? Evalueer voor u deelneemt aan de aanbesteding:

  • welke prijzen u allemaal moet opvragen en bij wie;
  • hoe groot de kans is dat u tijdig over alle prijsinformatie beschikt;
  • hoe waarschijnlijk het is dat u de aanbesteding wint;
  • welke uitvoeringstermijnen er voorzien zijn en of die voor u haalbaar zijn;
  • hoe u snel, slim en efficiënt het calculatiewerk kunt doen.

Maakt u een grondige evaluatie en blijkt deelnemen aan een openbare aanbesteding niet evident? Dan bespaart u zichzelf heel veel tijd, geld en stress door een keer ‘nee, bedankt’ te zeggen.

Durf uitstel te vragen

Gaat het om een aanbesteding in offertevorm? Vraag dan of u die ook in de week na het bouwverlof mag indienen. Benadruk de meerwaarde van dat uitstel voor alle partijen. U, uw calculator en uw leveranciers hebben zo meer tijd en dat zorgt voor een betere en heldere offerte die helemaal voldoet aan de wensen van de opdrachtgever.

Goodwill creëren

Betrek de opdrachtgever ook bij het offerteproces door hem te vragen om specifieke details of hem te informeren over de kostprijs van materialen en constructiewijzen. Bestaan er andere, goedkopere oplossingen? Informeer hem dan over de alternatieven. Zo zult u veel goodwill creëren.

 

Hebt u hulp nodig om te ontsnappen aan de bouwverlofmanie? Dan helpt AAmelio u graag. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Print Friendly, PDF & Email
aamelioEen goede planning en branie, dé remedie tegen bouwverlofmanie!