← Terug naar nieuwsoverzicht

Eerste hulp bij groei: de voorbereiding van uw uitbreidingsplannen

 

Het spreHulp bij groeiekwoord zegt dat bouwen jaren van een mensenleven kost. En als een privéwoning rechtzetten uw levensduur al jaren inkort, wat mag u dan verwachten als u uitbreidingsplannen voor uw kmo hebt? Meteen uw uitvaart beginnen te regelen dan maar? Natuurlijk niet! Want uitbreidingsplannen betekenen dat de zaken goed gaan. En u verdient het om van uw succes te genieten. En daar ga ik u mee helpen. U krijgt in deze en volgende blogs ‘eerste hulp bij groei’, met talrijke tips om uw uitbreidingsplannen vlekkeloos te realiseren.
Het thema van vandaag? De voorbereiding.


 Quo vadis?

Wanneer ik ondernemers vraag naar hun redenen om uit te breiden, krijg ik altijd hetzelfde antwoord: om te kunnen groeien. De twee gaan inderdaad vaak hand in hand. Maar alleen uitbreiden om te kunnen groeien, is niet genoeg. Hebt u plannen? Dan moet u ook op lange termijn denken en uw eindbestemming bepalen. Want het zou toch jammer zijn dat de beslissingen die u nu neemt, later niet de meest optimale blijken om uw eindbestemming te bereiken. Sta daarom, voor u aan uw uitbreidingsplannen begint, stil bij waar u uiteindelijk wilt raken. Dat klinkt evident, maar veel ondernemers vergeten om die stap te zetten. En dat is jammer, want het is pas wanneer u weet waar u naartoe wilt, dat u ook op uw bestemming kunt aankomen.

Nieuwbouw of verbouwing?

Wat is de beste uitbreidingswijze voor uw kmo? Dat is een van die langetermijnbeslissingen. Hebt u ruimte om te verbouwen of uit te breiden op de huidige site? Of is het – met het oog op de toekomst – meer opportuun om een nieuwbouw op te richten op een andere locatie? En met welke partners – architecten, studiebureaus, leveranciers – gaat u samenwerken? Het is belangrijk dat u goed nadenkt over deze vragen om de continuïteit en groei van uw bedrijf op lange termijn te verzekeren. Weet wat u wilt en wat u zeker niet wilt. Laat u niet leiden door uw (potentiële) partners.  Ze willen allemaal dolgraag een ontwerp en concept maken – en dat is op zich natuurlijk niet verkeerd – maar u hebt dan geen enkele basis meer om te vergelijken en krijgt een grote diversiteit aan mogelijkheden die niet noodzakelijk functioneel zijn.

Neem uw tijd

Uw eindbestemming kennen en weten welke stappen u moet zetten om daar te raken, is heel belangrijk wanneer u uitbreidingsplannen hebt. Neem dus uw tijd om daar goed over na te denken. U zult zien dat uw denkwerk loont!

Wilt u ook goed voorbereid aan uw uitbreidingsplannen beginnen? Of hebt u eerste hulp bij groei nodig om uw plannen te realiseren? Neem dan gerust contact met mij op.

Bent u klaar voor een frisse externe blik op uw bedrijfswerking? Vraag uw AAmelio Check-up aan.

Print Friendly, PDF & Email
aamelioEerste hulp bij groei: de voorbereiding van uw uitbreidingsplannen