← Terug naar nieuwsoverzicht

Efficiënt facilitymanagement: trends die de toekomst bepalen

 

Facilitymanagement is on the move én on the rise. Almaar meer bedrijven beseffen het belang van goed facilitymanagement voor hun processen, omzet en winst. Trendwatcher Andrea Wiegman identificeert in een recent onderzoek naar facilitymanagement door FMN (de beroepsvereniging voor het facilitaire domein) en Twynstra Gudde (een Nederlands adviesbureau voor bedrijven en overheden) twaalf trends die het facilitymanagementlandschap in de nabije toekomst zullen hertekenen. Als specialist in facilitymanagement bij AAmelio zoom ik graag in op twee van de twaalf aspecten.

 

  1. Voorkom verspilling

 Elk bedrijf heeft zijn gewoontes. En die worden zelden in vraag gesteld. De ‘we doen het al zo lang op die manier’-mentaliteit zit diepgeworteld in het DNA van uw onderneming. Het gevolg? U ziet niet alle opportuniteiten, produceert niet op de meest rendabele wijze, benut het potentieel van uw human capital niet ten volle, en verandert zelden van professionele partners. Daardoor verspilt u tijd, geld en energie.

Kijk vanaf nu regelmatig met een open geest naar uw werking, mensen en processen. En zet in op efficiënt facilitymanagement. Zo vermijdt u verspilling en werkt u gegarandeerd efficiënter.

  1. Faciliteer samenwerken

 Wilt u de mogelijkheden van uw mensen optimaal benutten en gezonde, gelukkige en productieve medewerkers hebben? Dan moet u hun de tools aanreiken om efficiënt en comfortabel samen te werken. Dat betekent niet alleen flexibele en ergonomische werkplekken inrichten, maar ook een doelgerichte en heldere communicatie hanteren. Stimuleer slim werken en peer learning. Moedig uw medewerkers aan om begrip te hebben voor de uitdagingen van de job van hun collega’s.

Creëer een vibe van leergierigheid in uw onderneming. Zo spoort u uw medewerkers aan om ook andere disciplines te ontdekken. Daardoor krijgen ze respect voor elkaars werk en kunnen ze elkaar naar een hoger niveau tillen. Interdisciplinair samenwerken en cocreatie worden de norm in elk hedendaags bedrijf.

Wilt u meer weten over efficiënt facilitymanagement? Of bent u op zoek naar een facilitymanager? Neem dan gerust contact met mij op.

Print Friendly, PDF & Email
aamelioEfficiënt facilitymanagement: trends die de toekomst bepalen