← Terug naar nieuwsoverzicht

Efficiënt werken? Leg uw eigen database aan!

Calculatietips

CalculatietipsEen competitieve aanbesteding calculeren? Dat is een tijdrovende taak. U moet het lastenboek doornemen, eventueel bijkomende informatie opzoeken over de samenstelling, bevestigingswijze en eigenschappen van materialen, prijzen opvragen bij leveranciers, en ga zo maar door. Voor u alle gegevens hebt verzameld die u nodig hebt om een goede calculatie te maken, is er al veel tijd verstreken. En tijd hebt u als ondernemer sowieso al niet te veel. Het goede nieuws? U kunt efficiënter werken door uw eigen database van prijzen en materialen aan te leggen.

Een eigen database: alleen maar voordelen
Beschikt u over uw eigen database? Dan wordt een aanbesteding calculeren gemakkelijker én efficiënter. U bespaart heel wat tijd want u hoeft geen informatie of prijzen meer op te vragen. Na enkele muisklikken verschijnen de nodige gegevens op uw computerscherm. Zo’n database is ook een handige tool om te bepalen of het wel de moeite waard is om een aanbesteding te calculeren. Bovendien weet u altijd hoe u tot een bepaalde offerte bent gekomen – belangrijk bij de nacalculatie – én hebt u een duidelijk zicht op prijsevoluties en trends. Kortom: een eigen database heeft alleen maar voordelen.

All-in? Best niet!
Om efficiënt te werken is het essentieel dat uw database beheersbaar blijft. Daarom moet u kritisch selecteren welke informatie u er wel en niet in opneemt. All-in is geen goed idee. Alleen toebehoren en materialen die gemakkelijk verkrijgbaar, gangbaar, standaard, en maar in beperkte mate afhankelijk zijn van de gevraagde hoeveelheden, horen thuis in uw database. Maakt u een aanbesteding voor een heel groot project? Dan neemt u beter wel contact op met uw leveranciers om prijsoffertes op te vragen. Want de kans is heel groot dat u door de hoeveelheid een (goedkopere) projectprijs krijgt.

Een database = maatwerk
Een performante database is maatwerk. U kunt niet zomaar de database van een bevriende collega overnemen of een kant-en-klare gegevensbank kopen. U moet dus zelf aan de slag om stapsgewijs en op maat van uw bedrijf uw databank op te bouwen. Dat is de sleutel tot een database die u toelaat om efficiënt te werken!

PS Hebt u geen tijd om uw database op te bouwen? Of kunt u de ondersteuning van een expert in calculaties en efficiënter werken gebruiken? Dan helpt AAmelio u graag. Neem gerust contact op voor meer informatie.

Print Friendly, PDF & Email
aamelioEfficiënt werken? Leg uw eigen database aan!