← Terug naar nieuwsoverzicht

Facilitair management: duik voorbereid de zomer in

De kleding wordt luchtiger, de tuinmeubelen worden tevoorschijn gehaald en de barbecues krijgen een grondige schoonmaakbeurt. Mocht u er nog aan twijfelen: de zomer komt eraan. En u bent er helemaal klaar voor! Maar zijn uw bedrijf en personeel dat ook? Als specialist in facilitair management geeft AAmelio u graag vijf tips om uw onderneming en medewerkers ‘zomerklaar’ te maken.

1. Controleer alle koelinstallaties
Nemen de temperaturen toe? Dan moeten uw koelinstallaties overuren draaien. Zorg dus dat ze topfit aan de zomermaanden beginnen. Kijk na of ze nog genoeg koelvloeistof hebben, en laat een preventief onderhoud uitvoeren. En denk eraan om uw airco’s te laten controleren. Ook die van uw bedrijfsvoertuigen.

2. Check uw zonneweringen
Hebt u kantoorgebouwen met grote ramen? Vergeet dan niet om uw zonneweringen te laten nakijken. Hebt u nog geen zonneweringen? Overweeg dan om ze te installeren. Want op zonovergoten dagen kan de zon voor heel wat storende lichtinval en onaangename binnentemperaturen zorgen die de productiviteit van uw medewerkers niet bevorderen.

3. Maak uw ventilatiesysteem schoon
Verse lucht is geen overbodige luxe in de zomermaanden. Zorg er daarom voor dat uw verluchtingsroosters, afzuigingen en ventilatiesysteem piekfijn in orde en proper zijn. Stel uw ventilatiesysteem zo in dat het tijdens het tweede deel van de nacht frisse lucht in uw gebouw binnenbrengt. Zo stappen u en uw medewerkers ’s morgens een verluchte en gratis gekoelde werkomgeving binnen.

4. Voorzie schaduw
Voorzie schaduwrijke plekken waar uw medewerkers kunnen lunchen en hun pauzes kunnen nemen. Niets is zo leuk als op een bloedhete dag buiten in de schaduw even verpozen. Een efficiëntieboost gegarandeerd!

5. Zorg voor verfrissing voor uw medewerkers
Zorg ervoor dat uw medewerkers genoeg verkoeling hebben. Installeer vaste waterfonteintjes of verplaatsbare apparaten met grote waterflessen. Vergeet ook uw klanten niet op een fris glaasje te trakteren. Of verras uw personeel tijdens de pauze met een ijsje. En laat werknemers die de hitte in de productiehal moeten trotseren een verfrissende douche nemen.

Deze vijf kleine tips maken een groot verschil wanneer de temperaturen hoog oplopen.
Hebt u geen tijd om ze in de praktijk te brengen? Dan staat AAmelio als specialist in facilitair management klaar om ad hoc alles voor u te regelen. Van de controle van uw airco tot de installatie van watertoestellen: we vragen offertes op van specialisten, vergelijken, plannen, sluiten overeenkomsten en volgen alles nauwgezet op. En ja, als u dat wilt, dan sturen we zelfs een ijsjeswagen naar uw bedrijf. 😉

Duik samen met AAmelio goed voorbereid de zomer in en vertrouw op onze expertise in facilitair management. Neem gerust contact met mij op voor meer informatie.

Print Friendly, PDF & Email
aamelioFacilitair management: duik voorbereid de zomer in