← Terug naar nieuwsoverzicht

Kosten besparen en winst maken op elk project

Kosten besparen bedrijf

U hebt heel hard en nauwgezet gewerkt. Het resultaat? Het project dat u moest uitvoeren is professioneel en op tijd opgeleverd. De bouwheer is onder de indruk van de kwaliteit die u hebt geleverd en u hebt complimenten gekregen van de architect. Alleen maar redenen om tevreden te zijn dus. Tot uit uw nacalculatie blijkt dat u geen winst hebt gemaakt …

Kosten besparen bedrijfDe juiste stappen zetten

Herkenbaar? Dan is het tijd om zo’n onaangename verrassing in de toekomst te vermijden. Hoe? Door uw nacalculatie te analyseren, knelpunten te definiëren en de juiste maatregelen te nemen om de winstgevendheid van elk volgend project te garanderen. Kortom: u moet meer doen dan kijken waar u kosten kunt besparen voor uw bedrijf, en doordacht stappen zetten om elk toekomstig project rendabel te maken.

Oorzaken bepalen

Om efficiënt een probleem aan te pakken, moet u eerst de oorzaak kennen. Blijkt uit uw nacalculatie dat een project verlieslatend was? Dan moet u precies achterhalen welk aspect van uw aanbesteding tot dat verlies heeft geleid. Bekijk alle deelposten en ga na of uw verlies werd veroorzaakt door:

  • uw algemene bedrijfskosten of kosten eigen aan het project
  • de hoeveelheid gebruikt materiaal en toebehoren
  • te lage marges op materialen
  • een verkeerde inschatting van de werkuren
  • een te lage uurprijs
  • niet-gefactureerde prestaties voor goedgekeurd meerwerk

Alles herbekijken

Weet u precies waarom u geen winst hebt gemaakt? Dan kunt u gericht aan de slag gaan en de juiste acties ondernemen om het probleem op te lossen. Dat kan betekenen dat u opnieuw prijzen moet onderhandelen met uw leveranciers, op zoek moet gaan naar nieuwe toeleveraars of uw calculatiewijze moet herbekijken. Dat zijn tijdrovende taken. Maar ze niet uitvoeren, is geen optie. Want het is de enige manier om uw bedrijf kosten te doen besparen en uw winstmarges te vergroten. En die winst hebt u nodig om de toekomst van uw bedrijf veilig te stellen.

PS Hebt u geen tijd om uw nacalculatie te analyseren? Of hebt u de hulp van een expert nodig om winstgevende aanbestedingen te maken of te onderhandelen met uw leveranciers? Dan helpt AAmelio u graag. Neem gerust contact op voor meer informatie.

Print Friendly, PDF & Email
aamelioKosten besparen en winst maken op elk project