← Terug naar nieuwsoverzicht

Kosten besparen in uw bedrijf: eenvoudiger dan u denkt

2804_blog3Het KISS-principe (*) heeft almaar minder aanhangers in bedrijven. Die indruk heb ik toch. Want als ik bedrijfsleiders hoor spreken over maatregelen die bedrijven kosten doen besparen, dan lijkt het wel alsof alleen ingewikkelde constructies en vergaande veranderingen in de bedrijfsvoering mogelijkheden bieden. Fiscale optimalisatie, lean structures en just in time zijn de modewoorden. Ze bieden ongetwijfeld een meerwaarde. Maar volgens mij kan het heel wat eenvoudiger. Door te kiezen voor het ‘vele kleintjes maken een groot’-principe.

 

Goede huisvader
U leidt uw bedrijf zoals een goede huisvader. Dat betekent dat u zorgzaam onderneemt en voorzichtig omspringt met uw geld. Want een euro twee keer uitgeven gaat helaas niet. Het goede nieuws? U kunt er wel voor zorgen dat u meer krijgt voor uw euro’s. Het resultaat? U bespaart kosten en hebt meer middelen om te investeren.

Kosten besparen in de praktijk
Om de koopkracht van uw euro’s te verhogen hoeft u echt geen getalenteerde onderhandelaar te zijn of een uitgebreide financiële kennis te hebben. Wanneer u gewoon uw ogen en oren openhoudt en u zich goed informeert, is kosten besparen heel eenvoudig. Ik geef u met veel plezier enkele praktische tips die u meteen geld opleveren:

  • Wilt u iets aankopen? Neem dan contact op met meerdere potentiële leveranciers en vraag om een gedetailleerde offerte zodat u gemakkelijk prijzen, voorwaarden en kwaliteit kunt vergelijken. Denk er ook aan dat uw huisleverancier u niet noodzakelijk de beste prijs geeft.
  • Staar u niet blind op eenheidsprijzen, maar hou rekening met alle facetten. Heb aandacht voor onrechtstreekse kosten, betalings- en leveringstermijnen en garanties.
  • Laat u niet zomaar verleiden door kortingen, maar achterhaal of een korting wel echt een korting is. De eenheidsprijs moet een correcte prijs zijn.
  • Wilt u de scherpste prijs? Laat dan het initiatief aan uw potentiële leverancier en bezorg hem nooit een offerte van een concurrerende leverancier. Trouwens, u wilt toch ook niet dat uw offerte open en bloot bij uw concurrenten op tafel ligt?
  • Bestel op tijd en zoveel mogelijk in een keer. Zo bespaart u op transportkosten en komt u misschien in aanmerking voor een kwantumkorting.
  • Vraag altijd een korting in ruil voor een onmiddellijke betaling.

Past u deze principes toe? Dan bespaart u gegarandeerd kosten. Succes!

Hulp nodig om met gerichte calculaties kosten te besparen? Roep de calculatiehulp van AAmelio in. Neem gerust contact op.

(*) KISS = Keep It Simple Stupid

Print Friendly, PDF & Email
aamelioKosten besparen in uw bedrijf: eenvoudiger dan u denkt