← Terug naar nieuwsoverzicht

Kwaliteitsvolle partners = kosten besparen

2804_blog4In mijn vorige blog kreeg u een aantal praktische tips om op een gemakkelijke manier kosten te besparen in uw onderneming. Offertes vergelijken, onderhandelen over de prijs van uw materialen en zorgen dat u echt waar krijgt voor uw geld, zijn stuk voor stuk must do’s met een onmiddellijk positief effect op de financiën van uw onderneming. Vandaag voeg ik daar graag een dimensie aan toe: inzetten op kwaliteit en samenwerken met kwaliteitsvolle partners.

 

Time is money
Goede samenwerkingen met partners en leveranciers die net zoals u kwaliteit heel belangrijk vinden, zullen u op termijn kosten doen besparen. Dat is zoals rijden met een nieuwe wagen. De eerste keer dat u zich met uw nieuwe auto op de weg begeeft, durft het schakelen al eens fout te lopen, verspilt u benzine omdat u de koppeling nog niet kent en gaat parkeren nog niet zo vlot. Maar na een tijdje weet u hoe uw wagen werkt en gaat alles gemakkelijker.

Wanneer uw partners u kennen en weten welke eisen u stelt aan service en materialen, zal de samenwerking gesmeerd verlopen en moet u minder tijd investeren om te krijgen wat u wilt. En time is money. Het resultaat? U zult kosten besparen.

Succesvol samenwerken
Zucht u wanneer u denkt aan de inspanningen die u moet leveren om kwaliteitsvolle samenwerkingen op te bouwen? Denk er dan aan dat die inspanningen heel lonend zijn. Een goede voorbereiding is het halve werk. Kiest u zorgvuldig de partners uit die u benadert voor een samenwerking? Dan blijven uw inspanningen tot een minimum beperkt. Bovendien vergroot u uw kans op een kwaliteitsvolle samenwerking als u:

  • partners kiest die passen bij uw bedrijf en dezelfde waarden en normen als u hanteren
  • niet halsstarrig vasthoudt aan uw bestaande partners maar durft te veranderen
  • openstaat voor eerlijke feedback, zonder af te breken
  • duidelijk stelt voor uzelf wat u van een potentiële partner verwacht en dat ook helder communiceert

Als u uw zoektocht naar partners op deze manier aanpakt, vindt u ongetwijfeld de samenwerkingen die u gemoedsrust schenken en geld opleveren. Succes!

Ontdekken hoe u succesvolle samenwerkingen opzet die een win-winsituatie opleveren? Neem gerust contact op met AAmelio voor advies.

 

Print Friendly, PDF & Email
aamelioKwaliteitsvolle partners = kosten besparen