← Terug naar nieuwsoverzicht

Vlot nacalculaties maken

nacalculatie-maken

Ondernemers in de bouwsector zijn zich almaar bewuster van het belang om van elk project een goede nacalculatie te maken. Een evolutie die me gelukkig stemt. Want nacalculatie is essentieel voor de financiële gezondheid van uw bedrijf. Het maakt duidelijk wat de daadwerkelijke kosten waren voor het project dat u hebt uitgevoerd. Superbelangrijke informatie! Want het is niet omdat u een doordachte offerte hebt gemaakt die uw opdrachtgever mooi heeft betaald, dat u ook winst hebt gemaakt.

Punctuele registratie als basis voor uw nacalculatie
De basis om winstgevend te zijn is en blijft natuurlijk een goede voorcalculatie. Een degelijke inschatting van de materialen en werkuren die u nodig hebt voor een project, effent samen met uw marges de weg naar winst. U strikt houden aan uw voorcalculatie is de boodschap. Maar dat is niet altijd evident. De sleutel tot succes? Een punctuele registratie!

Een nacalculatie maken is teamwork
Wilt u een correcte nacalculatie maken? Dan hebt u behoefte aan gedetailleerde informatie. Houd dus tijdens de uitvoering van een project al uw kosten nauwgezet bij. Bestelt u bijvoorbeeld een grote hoeveelheid hout, omdat u in meerdere projecten hout nodig hebt? Registreer dan precies hoeveel meter u hebt gebruikt per project. Moet u voor een onvoorziene werfvergadering uw werkzaamheden op een andere werf staken? Breng dan die verloren uren en extra kilometers in rekening. Als u werknemers hebt, zorg er dan voor dat ook zij precies hun uren en de materialen die ze gebruiken registreren. Laat uw leveranciers de materialen factureren per werf of per project. Zo zijn en blijven de kosten van elkaar gescheiden en hebt u een helder overzicht.

Aandachtspunten bij elke nacalculatie
Houdt u nauwkeurig al uw uitgaven bij? Dan zult u vlot een juiste nacalculatie van uw project kunnen maken. Toch zijn er een aantal valkuilen waarmee u rekening moet houden. Daarover leest u meer in mijn volgende blog: de valkuilen van nacalculeren.

Hebt u hulp nodig om accuraat een nacalculatie te maken? Neem dan gerust contact met mij op.

 

Print Friendly, PDF & Email
aamelioVlot nacalculaties maken