William Nijs

William Nijs
Zaakvoerder Leco

Leco is een speciaalzaak in audio, tv, elektronica en tafel- en kookartikelen en heeft een eigen hersteldienst. Een bijzondere combinatie die aanslaat, want het familiebedrijf van de derde generatie uit Lanklaar opende onlangs een tweede vestiging in Hasselt. Groei betekent groeipijnen. En dat maakt anders werken noodzakelijk. Daarom deed zaakvoerder William Nijs een beroep op de kennis en ervaring van Lucienne van AAmelio.

Efficiëntere bedrijfsprocessen
William Nijs: “Door onze ambitieuze groeiplannen realiseerden we ons dat we onze bedrijfswerking moesten aanpassen. Daarom vroeg ik Lucienne om hulp. En wat voor hulp! Ze slaagt erin om onze pijnpunten bloot te leggen, onze bedrijfsprocessen te stroomlijnen, ons servicetraject te updaten én zo onze werking te optimaliseren. Zo winnen we aan efficiëntie en krijgen we meer tijd voor onze klanten en de verkoop.”

Zeggen én doen
“Lucienne biedt een echte meerwaarde en gaat veel verder dan andere consultants. Die vertellen je wel wat je moet doen en – als je geluk hebt – hoe je dat moet doen, maar zijn zelden betrokken bij de implementatie. Het gevolg? De praktische uitvoering volgt niet of veel te langzaam. Lucienne zegt niet alleen wat beter kan en moet, ze zorgt er ook voor dat de juiste stappen worden gezet. Ze is actief betrokken bij de implementatie. En vooral: ze kan die implementatie van a tot z zelfstandig uitvoeren. Daardoor heb je als zaakvoerder veel zorgen minder en krijg je meer tijd om te doen waar je zelf goed in bent.”

Voet bij stuk
“De meesten van onze medewerkers hebben een lange staat van dienst. Ze waren gewoon aan een bepaalde manier van werken. Wanneer je dan veranderingen wilt doorvoeren, bots je op weerstand. Dat is heel normaal. Maar Lucienne houdt voet bij stuk en doet wat nodig is om je bedrijfsprocessen te stroomlijnen en je werking te vereenvoudigen. Dat is niet altijd evident, maar als je het resultaat ziet, weet je dat ze gelijk heeft. Ze is ook erg betrokken bij de bedrijven die ze begeleidt. Ze is tijdens onze samenwerking een echt klankbord geworden voor mij. Ik zou iedere zaakvoerder die met zijn bedrijf in een transitiefase zit dan ook aanraden om zich te laten bijstaan door Lucienne.”

Print Friendly, PDF & Email
aamelioWilliam Nijs