← Terug naar nieuwsoverzicht

SOS: hulp bij calculaties voor de bouw

Aamelio U besteedt uren om het lastenboek voor een aanbesteding te doorgronden, verliest kostbare tijd om offertes bij leveranciers op te vragen en wijdt uw avonden aan de calculatie van uw offerte. Het resultaat? U wint de aanbesteding en mag het project uitvoeren.
Goed nieuws! Na de uitvoering blijkt dat u bijna niets hebt verdiend.
Herkenbaar? Dan is het tijd om hulp in te roepen bij uw calculaties en die onaangename verrassingen te voorkomen.

 

Nauwkeurig zijn loont
Wilt u zeker zijn van een goed rendement op de projecten waarvoor u een offerte maakt? Zorg er dan voor dat u geïnformeerd en nauwkeurig bent. Maak calculaties waarin het materiaal en het werk apart zichtbaar is en noteer zo precies mogelijk hoeveel materiaal u nodig zult hebben. Hebt u geen tijd om dat allemaal te doen? Zoek dan hulp bij de uitvoering van uw calculaties.

Denken is goed, weten is beter
De meeste aannemers werken al jaren samen met dezelfde leveranciers. Ze gaan er dan ook van uit dat ze de beste prijs krijgen voor de producten en materialen die ze aankopen. Helaas is dat in de praktijk niet altijd waar. Vraag daarom altijd offertes op bij verschillende leveranciers en onderhandel over de prijs. U zult zien dat u al geld verdient nog voor u aan uw uitvoering begint.

Controle is de sleutel tot succes
Hebt u een nauwkeurige calculatie gemaakt? Verlies de kosten van materiaal en werkuren tijdens de uitvoering van een project dan niet uit het oog. Voer op regelmatige tijdstippen controles uit. Ziet u dat de kosten hoger oplopen dan u had berekend? Neem dan onmiddellijk actie om uw marge te bewaken. Hebt u een project uitgevoerd? Voer dan een effectieve nacalculatie uit. Dat levert u nuttige informatie op om het bij de volgende aanbesteding eventueel anders aan te pakken.

Hebt u hulp nodig om goede calculaties te maken? Dan help ik u graag. Neem gerust contact met mij op voor meer informatie.

Calculatiehulp nodig? Ontdek AAmelio Calculator.

Print Friendly, PDF & Email
aamelioSOS: hulp bij calculaties voor de bouw